Ισπανικά churros με μαύρη σοκολάτα

Τέλεια συνταγή για τα Χριστούγεννα.

Τα γνωστά Ισπανικά Churros είναι ένα απολαυστικό σνάκ που μπορείτε να απολαύσετε τις γιορτινές μέρες. Tα Churros είναι ο γνωστός για μας λουκουμάς. Οι ισπανοί φτιάχνουν τα Churros λεπτά και μακρόστενα και τα περιχύνουν είτε με λιωμένη σοκολάτα ή μόνο με ζάχαρη ή κανέλα. Είναι εύκολα και πολυ γευστικά αν θέλετε να ετοιμάσετε κάτι γρήγορο και απλό για τους καλεσμένους σας. Oι Ισπανοί μάλιστα προτιμάνε τα churros για πρωινό.


Υλικά:250 γρ. νερό
15 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
175 γρ. αλεύρι
1 αβγό
λάδι για τηγάνισμα
Για την σοκολάτα:
200γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
1 φλιτζάνι γάλα (εβαπορέ)
Εκτέλεση:
Μέσα σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη σπάτουλα. Μόλις σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αβγό και ανακατεύουμε ξανά δυνατά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να το μείγμα να αποκτήσει λεία μορφή. Πρέπει η ζύμη να είναι ούτε πολύ ζουμερή ούτε πολύ σφιχτή. Για να πάρει την κατσαρή μορφή η ζύμη σας μπορείτε να την τοποθετήσετε σε ένα κορνέ με κατσαρές άκρες.
Βάλτε πολύ λάδι σε μια κατσαρόλα και μέχρι να κάψει, κόψτε τα churros στα 7 εκ. μάκρος και τηγανίστε τα για λίγα λεπτά και από τις δύο μεριές.
Κομματιάστε την σοκολάτα και σε μέτρια φωτιά βάλτε την σε μια κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατέψτε για 5 λεπτά το μίγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αν δεν έχετε κουβερτούρα μπορείτε να απολαύσετε τα Churros με έτοιμη σοκολάτα τύπου Merenda ή Nutella.
ΠΗΓΗ http://www.jenny.gr/ispanika-churros-me-sokolata/

Σχόλια